İç Anadolu Kariyer Fuarı İKAF'22

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin de içinde olduğu 13 üniversitenin paydaşlığında İkaf22 İç Anadolu Kariyer Fuarı düzenlenecek.

16-17 Mart 2022 tarihlerinde Erciyes Kültür Merkezi (EKM)’de İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı düzenlenecek. Düzenlenecek fuar hakkında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, resmi sitesinde “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğrencilerini 16-17 Mart 2022 tarihlerinde Erciyes Kültür Merkezi (EKM)’de düzenlenecek İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarına katılmaya davet ediyor. Fuar kapsamında katılım sağlayacak öğrencilerimizin öncelikle henüz üye olmamışlarsa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği ‘Yetenek Kapısı’na https://www.yetenekkapisi.org/ linkinden üye olmaları gerekmektedir. Yetenek Kapısına kayıt yapan öğrenciler İç Anadolu Kariyer Fuarı’na da kaydolduktan sonra alacakları QR kodunu fuar girişinde okutarak katılım sağlayabileceklerdir. Aralarında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de bulunduğu 12 üniversitenin iş birliğinde gerçekleşecek İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarına yetenek kapısından kayıt yaptırmış öğrencilerden belirli sayıda öğrenci fuara üniversitemiz tarafından ücretsiz götürülecektir” açıklamasını paylaştı.

Fuar hakkında şu bilgiler elde edildi;

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin ülkemizin 8 bölgesinde üniversitelerin Kariyer Merkezileri tarafından düzenlenmesine öncülük ettiği ‘Bölgesel Kariyer Etkinlikler’ ile bölgelerin kariyer istihdamını canlandırmak hedeflenmiştir. Buna bağlı olarak İç Anadolu Bölgesi’nin ev sahibi olarak Erciyes Üniversitesi belirlenmiştir.

İç Anadolu Kariyer Fuarı 16-17 Mart 2022 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde Erciyes Kültür Merkezi’nde 13 üniversitenin paydaşlığı ile düzenlenecektir. Fuara bölge üniversitelerinden 20 binden fazla öğrencinin katılması beklenmektedir.

Cumhurbaşkanlığı  İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonluğunda düzenlenen paydaş üniversiteler ile beraber gerçekleştirecek.

Bölgesel Kariyer Fuarları; ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla, 2019 yılında yola çıkan Bölgesel Kariyer Fuarları, Cumhurbaşkanlığı  İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonluğunda  üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile gerçekleştirilen kariyer etkinlikleridir.
Temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan Bölgesel Kariyer fuarlarının amaçları aşağıdaki gibidir;

Ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması, üniversitelerin kariyer merkezlerinin aktif hale getirilerek, işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesi, kamu kurumlarının, nitelikli işgücü arasındaki bilinirliğinin ve işveren marka değerinin artırılması ile nitelikli öğrenci ve mezunların kamu kurumlarına kazandırılması, ülkemizde istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması.

Bölgesel kariyer fuarları ilk yılında, farklı bölgelerdeki 8 ilde, 87 üniversitenin iş birliği ile düzenlenmiş olup 70 binden fazla genç yeteneği 351’i kamu kurumu olmak üzere bin 315 işveren ile buluşturdu.

Paydaş Üniversiteler; Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi.

Katılımcı firma ve kurumlara Kayseri Erciyes Kültür Merkezi (EKM) 2 gün boyu stant açarak İç Anadolu Bölgesi’ndeki 13 üniversitenin farklı bölümlerinden katılım gösterecek öğrencilere ve mezunlara kendilerini tanıtma olanağı verilecektir.
Firma ve kurumlara stantlarında iş ve staj için CV kabullerinin yapılması sağlanacaktır.
Mezun ve son sınıf öğrencilerle mülakat yapmak isteyen kurum ve şirketlere mülakat odası tahsis edilecektir. Sponsor olan firma ve kurumlara söyleşi, atölye, örnek olay ve eğitim gibi çalışmalar yapabilecekleri salonlar tahsis edilecektir.

Eğitim; Alanında uzman kişiler tarafından verilen cv hazırlama ve mülakat teknikleri gibi eğitimlerle öğrenciler iş ve staj başvuru süreçleri hakkında interaktif bir şekilde bilgi edineceklerdir.

Kariyer; İç Anadolu Bölgesi’ndeki 13 farklı üniversitenin öğrencilerinin/mezunlarının katılımına açık olacak bu organizasyonda; staj imkânı arayan ara sınıf öğrencileri ile iş fırsatı yakalamak isteyen ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ve mezunlar farklı sektörlerden işletmelerle bir araya gelerek kariyerlerini geliştirme imkânı elde edeceklerdir.

Sektör-öğrenci buluşmaları; Öğrenciler stant ziyaretleri ile sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalarla birebir tanışabileceklerdir.
Firmaların insan kaynakları yetkilileri ile istihdam fırsatları, işe alım politikaları, kariyer gelişimi imkanları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecekler.
Kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleriyle güncel kariyer öğretilerinden interaktif bir şekilde faydalanıp farkındalık seviyelerini artırma fırsatı yakalayacaklar.

Atölye/örnek olay çalışmaları; Düzenlenecek olan atölye çalışmalarıyla birlikte öğrenciler alanında uzman kişilerle birebir görüşme ve çalışma fırsatı yakalayacaklardır. Öğrenciler derslerde teorik olarak öğrendikleri konuların iş hayatındaki uygulamalarına tanıklık edeceklerdir.

Söyleşi; Alanında uzman kişiler deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, öğrencilere kariyerlerini şekillendirmeleri konusunda yol göstereceklerdir.

 

https://www.kirsehirumuthaber.com/haber/9401500/ikaf22-ic-anadolu-kariyer-fuari-duzenlenecek

 

 Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin de içinde olduğu 13 üniversitenin paydaşlığında İkaf22 İç Anadolu Kariyer Fuarı düzenlenecek.
logo