Rektör Karakaya IKAF 22 İçin Firma ve Kurum Temsilcileri ile Görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynaklan Ofisi Koordinasyonunda, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de içerisinde bulunduğu 13 paydaş üniversite ile birlikte Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde yaklaşık 15 bin öğrencinin katılımlarıyla gerçekleşecek olan "İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı (IKAF 22)" 16-17 Mart 2022 tarihlerinde Erciyes Kültür Merkezi (EKM)'de düzenlenecek.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya fuar kapsamında firma, kurum ve kuruluşlar ile fuara katılım, sponsorluk, etkinlik düzenleme gibi konuları görüşmek için ilimizin kurum ve işletme temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. 16 Şubat 2022 tarihinde Senato Salonunda gerçekleşen toplantıya Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cihan Kürkçü, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kurban, Petlas Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Şanal Kırşehir Oto. Taş. Pet. Ür. Ltd. Şti temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, amaçlarının üniversite birliği içinde bulundukları oluşumların faaliyetlerine destek vermek olduğunu belirterek firma, kurum ve kuruluş temsilcilerinden üniversitemize ve fuara sponsor olarak sanayi alanında destek vermelerini istedi. Üniversitemizin akademik ve öğrenci alanında katılım sağlayacağını kaydeden Rektör Karakaya, firma, kurum ve kuruluşlarında sanayi alanında sponsor olarak hem fuara destek olacaklarını hem de fuarın ayrıcalıklarından faydalanabileceklerini dile getirdi. Fuarın en önemli özelliğinin ilimizi ve üniversitemizi ulusal anlamda dışarıya açacak bir etkinlik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu fuar hem üniversite hem de işletmeler adına yapılacak bir etkinlik. 21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde yine Anadolu Üniversiteler Birliğinin 12 üniversite ile Yozgat ev sahipliğinde yapacağı bir fuar daha var. Buna da ‘Proje Pazarı’ diyoruz. Proje Pazarında da yine şirketlerimizin sponsorluk yaparak orada hem kendilerini tanıtmalarını hem de ilgili projelerle kendilerine fayda sağlayacak projelerden faydalanmalarını arzu ediyoruz. Böyle etkinlik ve faaliyetler sayesinde bölgemizi dışarı açmış oluyoruz. Aynı zamanda bu ulusal bir kariyer fuarı olduğu için Cumhurbaşkanlığının Türkiye portföyünü sizlerle buluşturacak bir imkan da bulunuyor.” İlimizin firma, kurum ve kuruluşlarından bu fuara destek beklediğini ve sponsor olmalarının önemli olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplantıya katılan firma, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

Rektör Karakaya IKAF 22 İçin Firma ve Kurum Temsilcileri ile Görüştü.