İç Anadolu Kariyer Fuarı İKAF'22

İç Anadolu Kariyer Fuarı;

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, bölgemizdeki 13 paydaş üniversite ile birlikte üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşecek İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı 16-17 Mart tarihlerinde Erciyes Kültür Merkezi (EKM)’de düzenlenecektir. Kayseri’de böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olmamız bize ayrı bir mutluluk ve gurur vermektedir.

Erciyes Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen 20 devlet, 3 vakıf üniversitesi arasında geçtiğimiz yıllara oranla başarı çıtasını yükselterek, 48.65 puan ile 8’inci sıradaki araştırma üniversitesi olmuştur.  Eğitimde de amacımız üniversitemizde eğitim alan her bir öğrencimizin çağdaş eğitim sisteminde eğitimlerini tamamlamalarını sağlayarak iş hayatının değişen taleplerine cevap verebilecek nitelikte mezunlar yetiştirmektir. Katma değeri yüksek ekonomiye sahip olmak katma değeri yüksek bireylere sahip olmayı gerektirir. Bu kapsamda öğrencilerimizin aldıkları eğitimle birlikte kendilerine özgün bir kariyer planı geliştirmelerini önemsiyoruz. Düzenleyeceğimiz kariyer fuarı ile öğrenciler ve mezunlar önemli işletmelerle bir araya gelerek gerek iş gerekse staj konusunda pek çok firma ile tanışıp yeni fırsatlar elde edecek, ikili görüşmelerde, söyleşilerde ve atölye çalışmalarında farklı fikirleri tartışma imkanı bulacak ve kariyer planlamalarına önemli bir katkı sağlayacaklardır.

Bölgemizdeki bütün öğrencileri ve mezunları düzenlenecek farklı etkinliklere katılmak, firmalarla görüşerek iş ve staj imkanlarını araştırmak ve 13 üniversiteden gelen öğrencilerle tanışmak için 16-17 Mart tarihlerinde Erciyes Kültür Merkezinde düzenlenecek olan İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarına katılmaya davet ediyoruz.
 

Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ
Erciyes Üniversitesi Rektörü

 

logo